Ultrazvočna terapija je postopek, ki se uporablja v kozmetiki že desetletja. Uporabljajo ga za zdravljenje poškodb mehkega tkiva s pomočjo ultrazvočnih valov, kateri nastanejo kot rezultat mehanične vibracije glave na ultrazvočni napravi.

kozmetika ultra zvokUltrazvočna terapija je kozmetični tretma, ki temelji na principu razbijanja celulitnih kep z globinskim vtiranjem anticelulitnih preparatov. Sam ultrazvok neposredno vpliva na celulit, ki se je nakopičil na našem telesu.

Z ultrazvočno terapijo so celice bolje preskrbljene s kisikom, pospeši se cirkulacija v tkivu, poveča pa se tudi prepustnost celičnih membran.

Ultrazvočna terapija ni samo namenjena odpravi celulita, ampak je idealna tako za čiščenje lasišča in obraza.  Ultrazvok nam omogoča, da v kožo vnašamo nujno potrebne snovi.
Sama terapija z ultrazvokom je prav tako namenjena globinskemu vlaženju in hranjenju kože, deluje proti gubam, posebej primerna pa je za suho, bolj zahtrevno kožo. Ultrazvočna terapija se uporabljaja tudi pri športnih poškodbah.  Terapija z ultrazvokom se uporablja direktno na koži, je dokazano učinkovita, pušča vidne rezultate in je popolnoma neboleča.
Sama nega obraza s pomočjo ultrazvočne terapije je do sedaj zabeležila uspešne rezultate, še zlasti pri boju proti gubicam. Uspešno deluje tudi proti utrujeni koži, izboljša prekrvavitev in vnaša hranilne snovi globoko pod kožo.